Merlo verreikers bij Fingo

“Koop de beste machines. Zelfs als ze meer kosten dan andere, haal je er de meerprijs relatief snel weer uit.” Jarenlang was het de ondernemersleuze van Marc Van Cauwenbergh, tweede generatie van Fingo uit Malle. Vandaag zet derde generatie Gert, tevens Antwerps jonge ondernemer van het jaar, die visie voort. Daarom koos het familiebedrijf voor twee Merlo verreikers met schepbak. “Het zijn de ideale toestellen voor de activiteiten die we ermee uitvoeren”, vertelt Gert.

Al 75 jaar lang is Fingo een toonaangevende producent van gewapende en voorgespannen betonwelfsels. Vandaag telt het vestigingen in Malle, Ham, Messelbroek en een verkoopskantoor in Nederland. De jaarlijkse productiecapaciteit van het familiebedrijf bedraagt 1.350.000 m², goed voor zo'n 10.000 woningen.

“Dat betekent dat er heel wat grondstoffen per vrachtwagen worden aangevoerd, grondstoffen die we op onze sites ook moeten vervoeren. Daar bieden de Merlo verreikers een grote meerwaarde”, vertelt Gert.

Flexibiliteit

En waarom gebruiken jullie dan geen wiellader? “Omdat we de verreikers ook gebruiken om onze silo’s aan te vullen. Komen leveringen van grondstoffen te laat, dan kunnen we nog steeds een beroep doen op onze stock en zelf de silo’s aanvullen. Op die manier schakelen we de verreikers dus ook als back-up in. En voor deze activiteit zijn de mogelijkheden van een wiellader dan weer beperkt.”

Flexibiliteit is dan ook het centrale woord in de keuze voor de Merlo verreikers. “Moeten we materiaal afvoeren dat wat moeilijker gelegen is, dan kunnen we er toch aan dankzij de lange reikwijdte. Bovendien kan de verreiker worden uitgerust met allerhande accessoires zoals vorken en een werkkooi, wat voor een extra uitbreiding van de mogelijkheden zorgt.”

Vertrouwen

Specifiek beschikt Fingo over twee Merlo TF50.8T verreikers uitgerust met schepbak. Eentje wordt ingezet op de vestiging in Malle, de andere op de site in Ham. Eigenschappen van de Merlo TF50.8T zijn het hefvermogen van 5.000 kg, een hefhoogte van 7,8 m en een maximale reikwijdte van 4,2 m. De verreiker heeft bovendien de grootste cabine op de markt en biedt daardoor het beste zicht rondom. De schepbak heeft dan weer een capaciteit van 1.800 liter.

Met bijna 60 jaar ervaring is Hermans Heftrucks uit Rijkevorsel regiodealer voor Merlo verreikers. Fingo was er reeds jarenlang klant voor het huren van hoogtewerkers en de keuze was dan ook snel gemaakt.

“We kennen de kwaliteit en de professionele dienstverlening. De garantie op onderhoud geeft nog een extra gemoedsrust”, besluit Gert.

Bent u net als Gert Van Cauwenbergh van Fingo op zoek naar een Merlo verreiker?

Hermans Heftrucks is uw regio-dealer van Merlo verreikers. Een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen staat garant voor een oplossing op maat van uw situatie.

Meer info of een vraag? Contacteer ons vrijblijvend door te mailen naar sales@hermans-heftrucks.be of te bellen op +32 3 340 04 90.

Recent Hefnieuws
Vossal gebruikt rupshoogwerker van Hermans Heftrucks

Vossal en Hermans Heftrucks: huurpartners van het eerste uur

Toen Hermans Heftrucks met de verhuur van machines begon, was de specialist in aluminium ramen en deuren Vossal bij de eersten om van die nieuwe dienst gebruik te maken.

Lees meer
Slingsby showroom in London singlelift trucks

De voorloper van de handtranspallet

De spiegel van een bestelwagen van Hermans wordt beschadigd in een aanrijding. Een heel banale gebeurtenis, maar dit voorval is de aanleiding voor de gift van een museumstuk. De voorloper van de handtranspallet.

Lees meer