Merlo verreikers op de Zuidpool

Deze prachtige foto en de foto's verder in dit artikel werden genomen op Antarctica. Ja u leest en ziet het goed. Er rijden zelfs Merlo verreikers rond op de Zuidpool. En dat al sinds 1985.

De eerste verreiker op de Zuidpool

De eerste Merlo verreiker op de Zuidpool was een SM30. Speciaal aangepast aan de arctische temperaturen en extreme weersomstandigheden. Deze krachtpatser werd ingezet voor het logistieke aspect op de Italiaanse Zucchelli basis.

Sinds die eerste verreiker heeft de Merlo Group haar aanwezigheid op de Zuidpool uitgebreid tot momenteel 12 stuks. Deze hebben allemaal een speciale ‘Antarctica’-configuratie en worden dankzij verschillende voorbouwstukken ingezet voor het laden en lossen van vrachten, het verplaatsen van grote hoeveelheden grond en zelfs voor het boren van ijs.

 

De prachtige foto's

Merlo op verschillende arctische basissen

Niet alleen de Italianen zijn voor de unieke verreikers van Merlo gewonnen. De Nieuw-Zeelanders zetten een Merlo P28.8 in op hun Scott Base en de Spanjaarden verzetten bergen werk met hun P32.6 Plus op hun basis Gabriel de Castilla waar deze foto’s genomen zijn.

Collega Merlo-dealer Automoción Lozano uit Spanje nam de logistieke huzarenklus op zich om een verreiker op de Zuidpool te leveren. En omdat een technieker naar Antarctica sturen te hoge verplaatsingskosten met zich meebrengt, heeft het Spaanse leger een technische opleiding kunnen volgen in de hoofdzetel van Merlo om zelf het onderhoud en herstellingen uit te voeren.

De verschillende basissen met Merlo verreikers op de kaart hierboven:

  • Links de Spaanse Gabriel de Castilla basis
  • Rechts boven de Italiaanse Dome C basis en Zuccheli Station aan de kust
  • Rechtsonder de Nieuw-Zeelandse Scott basis

Uw regio dealer

Hermans Heftrucks is uw regio-dealer van Merlo verreikers. Een uitgebreid aanbod nieuwe en huurtoestellen staat garant voor oplossingen op maat van uw situatie.

Conctacteer ons vrijblijvend voor meer info of vragen.

Recent Hefnieuws
Toyota BT Tyro elektrische transpalletten en stapelaars

Eerste indruk: Toyota BT Tyro instapmodellen

Onder de familienaam BT Tyro lanceert Toyota elektrische transpalletten en stapelaars met lithium batterijen voor lichte toepassingen. Wij geven onze eerste indruk.

Lees meer
De roterende verreiker wordt 30 jaar

De roterende verreiker wordt 30 jaar

In 1991 verrast Merlo vriend en vijand met de introductie van de roterende verreiker. 30 jaar later houdt Merlo stand en is het nog steeds nummer 1 in roterende verreikers.

Lees meer